Återbruksverkstad som gav mersmak!

I slutet av juni står Habiteum klart och ska börja fyllas med inredning inför invigningen den 26 september.

Vi ska inreda med möbler som vi sparat från den gamla verksamheten men behöver ge dessa ett nytt utseende. Dessutom behöver vi själva lära oss olika återbruksmetoder som vi kan lära ut under kommande verkstäder. Som ett led i vår egen utveckling hade vi på enheten för miljö och livsstil därför en intern workshop nyligen där vi tillsammans renoverade en gammal byrå som stått på gamla Atmos (som lokalerna kallades förr när miljöutbildningen med samma namn hölls för stadens medarbetare där) samt pimpade krukor och vaser vi köpt på olika loppisar.

På plats fanns även återbrukskonsult Ulrika Lundby som driver företaget Simsalabim. Ulrika håller workshops inom återbruk och redesign av inredningsdetaljer och möbler och inspirerar såväl företag som privatpersoner till ett mer hållbart tankesätt kring hur gamla, använda ting kan få nytt liv.

Under vår workshop lärde Ulrika ut olika renoveringstekniker och vi testade flera av dem på den gamla byrån vi ville göra om. Vi sågade och skruvade fast brädor, slipade, sprayade, tapetserade och målade om lådor samt gav gamla loppiskrukor nytt liv med hobbyfärg och olika dekoreringstekniker.

Summan av kardemumman blev en rolig och lärorik dag full av intressanta lärdomar, givande samtal, kreativa designlösningar på såväl krukor som byrå, massor av skratt och ett fantastiskt fint samarbete!

Jag blev själv väldigt inspirerad och köpte några secondhandkrukor som jag och mina barn nu har förnyat på ett enkelt och kul sätt. Det är just det återbruk handlar om för mig; att se möjligheterna, våga vara kreativ (våga misslyckas), göra något praktiskt med händerna och gärna tillsammans med andra!

I höst öppnar vi upp och utvecklar Habiteums olika verksamheter och bjuder in till verkstäder med olika aktörer där vi tillsammans skapar och utformar Habiteum. Äntligen!

/Paulina, platsutvecklare Habiteum

Avbryt

Lämna en kommentar