Flytta ut i stället för att ställa in

Testa att hålla möten utomhus för att minska smittrisken för dig själv och andra i dessa corona-tider när vi rekommenderas att ta fysiskt avstånd från varandra. Det känns kanske inte så lockande att sitta i ett litet mötesrum, eller i ett kontorslandskap där det är trångt mellan skrivborden.

Har du tänkt på att många arbetsuppgifter fungerar att göra utomhus? I stället för att ställa in det där mötet, varför inte prova att hålla det utomhus. Där är det enklare att hålla avstånden och dagsljuset är bra för ditt immunförsvar.

1. Håll mötet utomhus. Ta med er något att sitta på, exempelvis filtar eller sittunderlag. Hitta en plats som är väderskyddad, utan störande ljud och där det går att undvika direkt solljus. Det fungerar utmärkt för diskussionsmöten, planeringsmöten och många arbetsmöten.

2. Arbeta själv utomhus. Passar bra vid planering, läsa material, sammanställa minnesanteckningar med mera.

3. Walk ´n talk. Om du har en avstämning med en kollega, ta en promenad när ni diskuterar. En promenad ökar koncentrationen och kreativiteten och ni får också ett mer jämställt och avslappnat samtal. Om ni behöver dokumentera, använd telefonen för att ta foton eller göra en ljudinspelning av ert samtal. Sammanfatta era tankar på slutet av mötet.

Tänk på:

  • Att inte diskutera uppgifter som är sekretessbelagda i en offentlig miljö.
  • Om dator behövs för att dokumentera eller arbeta i, tänk på datorns batteritid och att det kan blänka i skärmen och vara svårt att se om det är väldigt ljust. Det kan också vara svårt att använda Internet utomhus.
  • Ha kläder efter väder. Ta med filtar och sittunderlag om det är kyligt eller fuktigt.
  • Använd dina sinnen för inspiration och kreativitet. Känn på stenen du sitter på, eller trädet intill. Upptäck husväggar, gatstenarna du går på. Hör löven som prasslar, se fåglarna som flyger.
  • Ta korta rörelsepauser. Spring upp för trapporna, hoppa upp på stenen, klättra över en sittbänk.

Avbryt

Lämna en kommentar