Glad sommar med vanor för hållbart arbetsliv!

Har du redan gått på semester eller har du några dagar kvar innan den efterlängtade ledigheten? Passa på att upptäcka StickUt-kartan och ta med dig en god vana under sommaren inför höstens vardag.

Vi har ett speciellt år bakom oss som har påverkat oss alla på något sätt. Därför är kanske den här sommaren extra efterlängtad. På Habiteum hoppas vi på och ser fram emot en höst där vi kan börja hålla våra verkstäder på plats igen. Vi har många spännande idéer och planer som vi längtar efter att få genomföra tillsammans med er.

En effekt av Corona-pandemin är att många av oss har vistats mer utomhus jämfört med tidigare. Det är en god vana som vi hoppas håller i sig. Naturen hjälper oss att må bättre både fysiskt och psykiskt. Vi blir mindre stressade, har lättare att fokusera och blir mer kreativa. Det är något vi också kan använda i vårt arbetsliv. Det finns utmärkta möjligheter i Helsingborg för att ha promenadmöten, göra en reflektionspromenad, ha ett sittande möte eller sitta utomhus och jobba.

En annan effekt av Corona-pandemin är att vi har fler digitala möten än tidigare. Det gör oss mer tidseffektiva och vi slipper onödiga resor, men det kan också göra oss mer stillasittande och hjärntrötta. Ta tillfället i akt och uppmuntra dina mötesdeltagare att ta en paus utomhus under mötet. Be dem att gå ett varv runt kvarteret, göra benböj eller springa upp och ner för en backe för att rensa hjärnan och sträcka på kroppen.

Passa på att testa en eller flera av våra fina promenadrundor i sommar. Du hittar dem i StickUt-kartan. De fungerar lika bra när du är ledig under sommaren som under arbetsdagen när du är tillbaka från semestern.

StickUt-kartan och Habiteums metoder för att arbeta med naturen som stöd har hämtat inspiration från forskningsprojektet StickUt i Malmö. Här kan du läsa mer om projektet och forskningen.

Glad sommar!

önskar gänget på Habiteum

Avbryt

Lämna en kommentar