Medskapande är det nya svarta!

Habiteum går nu in i en ny spännande fas! Byggbolaget är i full gång med renoveringen av byggnaden och vi väntar alla med andakt på hur resultatet kommer bli. Under tiden fortsätter jag mina samarbeten med olika aktörer som vill vara medskapande i den här verksamheten och jag har senaste tiden hunnit träffa utvecklingsansvarig för Tryckeriet, slöjdlärare på Rönnowska skolan och projektledare på Folkuniversitetet.

Det roligaste med det här jobbet är just alla inspirerande möten med eldsjälar som brinner för sina olika projekt och har så mycket kunskap och energi att dela med sig av! En av dessa är Sven Mårtensson som i många år drivit och utvecklat Återbruket som är Helsingborgs stads eget lager och snickeri för återbruk och redesign av bland annat möbler som de olika förvaltningarna inte längre behöver.

Sven har anställt snickare via Arbetsmarknadsförvaltningens rekryteringsprojekt för nysvenskar och därmed finns det även ett socialt hållbarhetstänk inom projektet.

Återbruket har med hjälp av företaget Simsalabim som drivs av Ulrika Lundby återbrukat gammalt material från Habiteum och tillverkat ett fantastiskt bord som vi ska ha i vår verkstad på Habiteum.(Se det färdiga resultatet ovan).

Att återbruka möbler är både roligt och ibland utmanande men när de väl står färdiga så är det ingen tvekan om att de är helt unika! Det är efter den devisen vi vill arbeta, hitta det unika och se potentialen i såväl ting som människor.

Om du vill tillverka unika, hållbara möbler med oss eller har idéer du vill förverkliga inom ramen för hållbarhet, miljö, hälsa och dylikt, tveka inte utan hör av dig till oss så skapar vi Habiteum tillsammans!

/Platsutvecklare Paulina Strihavka

Nedan kan du se hur bordet blev till av material från Habiteum:

Bildkälla: @simsalabimforvandlingsdesign

Rund metallplåt från fönster.
Träplankor från golvet i Habiteum.
Plåtlist runt bordsskivan och ny grön färg på benen.
Avbryt

Lämna en kommentar