Så kan Habiteum vara ett stöd under pandemin

Corona-pandemin utmanar oss återigen. Hårdare restriktioner är verklighet i Skåne eftersom smittspridningen ökar. På Habiteum anpassar vi oss förstås också efter restriktionerna. Vi skjuter upp aktiviteter eller gör dem digitala när det är möjligt, i stället för att ställa in. Men, på Habiteum är ju mötet mellan människor det centrala och vi längtar efter att kunna träffa er alla fysiskt igen. Tills dess kan vi ändå vara ett stöd i hållbarhetsarbetet på andra sätt.

Många av oss sitter hemma och jobbar och fysiska möten blir digitala. Det är lätt att tappa sugen och det är okej att tycka att det här är trist. Det vi kan göra är att försöka hålla ut och hålla avstånd, följa restriktionerna och ta hand om oss själva och varandra. Att arbeta hemifrån kan innebära mer möjlighet att röra på sig, ta pauser utomhus och ge tid över för annat i vardagen. Kanske kan vi också använda tiden för att reflektera och tänka nytt?

Hämta kraft i naturen

Glöm inte att naturen kan hjälpa oss att må bättre och att vara utomhus underlättar för att hålla avstånd. Snart kan du läsa ett inlägg om naturen som kraftkälla här på Habiteum-bloggen. Ta ett promenadmöte, eller varför inte ett telefonmöte samtidigt som du promenerar? En promenad under lunchen eller eftermiddagspausen ger oss viktigt dagsljus och underlättar koncentrationen.

Skola för hållbar garderob

På Habiteum funderar vi på hur vi kan anpassa vår verksamhet för att kunna vara ett stöd för invånare och verksamheter som vill bli mer hållbara, även när vi inte kan ses fysiskt. Vi kommer att testa lite mer digitala aktiviteter framöver. Vi planerar just nu för en hållbart mode-skola med hemuppgifter för dig som vill uppdatera garderoben. Det kommer också konkreta tips på hur du firar advent och jul hållbart.

Behöver ni en digital workshop?

Behöver ni en digital föreläsning eller workshop om hållbarhet för din verksamhet? Vad skulle du vilja ha hjälp med, som kan göras digitalt? Hör gärna av dig till oss, så gör vi något tillsammans.

Till våren kommer Habiteums utemiljö att utvecklas. Då vill vi utforska ännu mer hur vi kan använda utemiljön och naturen som stöd i arbetslivet, i skolan och på vår fritid. Vi tror att det skulle bidra till ett bättre mående hos många och skapa en mer kreativ arbetsmiljö.

Håll utkik här på bloggen och på facebook/habiteumhbg!

/Karolina Nilsen

Avbryt

Lämna en kommentar