Nu är naturen bästa gymmet

När covid-19 härjar och våren är här är det läge att flytta ut olika aktiviteter, träningen till exempel. Här kommer våra tre bästa tips för olika aktiviteter som ger styrka och kondition samt frisk luft och glädje. Det är extra viktigt att träna för att må bra nu när oron sprider sig, men var utomhus – i parken ensam eller med kollegor på lunchen. Eller på en gröning eller i skogen med rastlösa barn. Så skönt att andas frisk luft och att ha gott om plats för roliga nya övningar!

Tre tips på träningspass utomhus:

1)      Gå ut i parken/trädgården eller skogen och använd naturen som fältgym – se miljöpedagog Carros tips i tre olika videos på Instagramkontot @hbggron. Länk till första filmen på Instagram finns längst ned i inlägget.

2)      Ladda ned en app för tabata-träning och kör pass ute. Tabata är en högintensiv träningsform som passar dig som vill ha korta styrke- och konditionspass.

3)      Sök upp ditt närmaste utegym – det finns ett tjugotal på olika platser runt omkring i Helsingborg med omnejd. Här finns kartan över utegymmen och tips om hur du kan använda utrustningen.

Avbryt

Lämna en kommentar