Vill du KonsuMindre? Kicka i gång v 8!

Just nu har vi återbrukstema på Habiteum. Under veckorna 6, 7 och under sportlovet vecka 8 kör vi återbruksveckorna KonsuMindre.

Under KonsuMindre jobbar vi framförallt med det globala hållbarhetsmålet nr 12; hållbar konsumtion och produktion. I Helsingborg har vi satt upp mål om att minimera avfallet. Vi kan alla bidra till målet genom att tänka efter före. Behöver jag verkligen den här prylen eller klädesplagget? Kan jag använda det jag redan har, kan jag laga det som är trasigt, eller kan jag handla på loppis eller second hand? Hur kan jag minska avfallet från maten jag lagar och äter? Och vad har vatten med det här att göra?

Under de här tre veckorna diskuterar vi och framförallt gör vi verkstad av de här frågorna. Under vecka 6 och 7 kommer elever från olika skolor i årskurs 3 och syr mobilskal av gamla kläder och tyger, lagar fika på rester, lär sig om vart materialet från mobiltelefonen kommer ifrån och hur mycket avfall en enda mobiltelefon bidrar till. De får också utforska vad vatten spelar för roll i konsumtionen.

Under sportlovet, på tisdag 18 januari och onsdag 19 februari, öppnar vi upp Habiteum för alla. Vill du lära dig mer om hur du kan KonsuMindre och leva mer klimatsmart? Välkommen att lära dig att sy kuddfodral eller mobilskal av gamla kläder, lär dig att laga trasiga hushållsprylar, laga fika på rester över öppen eld eller byt till dig ett snyggt klädesplagg under klädbytet.

Så ta med dig familjen eller en vän, en trasig pryl eller max 10 klädesplagg och ta cykeln eller bussen till Habiteum. Vi har öppet klockan 10.00-15.00 båda dagarna. Klädbytet startar med inlämning av kläder klockan 13.00 och håller på till cirka klockan 15.00 både tisdagen och onsdagen.

Mer information om vad du kan göra på Habiteum under vecka 8, kommer här på bloggen och på facebook/Habiteumhbg (in och följ och gilla!). Varmt välkommen!

Avbryt

Lämna en kommentar