Tänk hållbart inför högtiden!

Påsken närmar sig och jag funderar mycket på det där med att köpa påskpynt och påskägg att lägga presenter och godis i till den årliga påskäggsjakten. I min familj brukar vi gömma påskägg fyllda med godis och/eller presenter på olika ställen i huset och trädgården och sen får barnen springa omkring och leta efter dessa.

När det gäller högtider som jul och påsk samt olika säsonger såsom sommar, höst och vinter brukar jag nuförtiden alltid tänka mer hållbart. Till jul köpte jag ”nytt” julgranspynt på loppis och även julklappar och häromdagen shoppade jag tre fina påskägg att lägga godis i på en mysig gårdsloppis ute på landet. Det var både roligt och samtidigt mycket billigare än nya påskägg och naturligtvis så mycket bättre för miljön.

Påskris med fjädrar är ett trevligt sätt att pynta under påsken. Det är roligt att byta ut de traditionella och inte så miljö- eller djurvänliga påskfjädrarna mot pynt gjorda av silkespapper eller tygremsor. Om du ändå vill ha fjädrar finns det att köpa på second-handbutiker såväl som andra roliga prydnadssaker i porslin, trä med mera. Påskris finns att hitta på marken istället för att klippa av grenar från friska träd.

När jag ska inreda med vår-, sommar, höst eller vinterprylar i hemmet går jag till en loppis och kollar efter de färger jag är intresserad av. Nu till våren blev det till exempel ett vitt och orangemönstrat kuddöverdrag. Just textilier är enkelt att hitta i second-handbutiker och ett smidigt sätt att ändra färgskala och stil i hemmet i samband med olika säsonger.

Om jag skulle koppla detta till Habiteum så är det precis det som den framtida verksamheten där kommer att representera; hållbart tänk i alla livets situationer och tips på hur vi kan återanvända säsongsbaserade saker istället för att köpa nya. Hur vi kan upcycla, recycla, återbruka och pimpa det som redan finns och på så sätt både spara pengar och miljö.

Så gör som jag och Habiteum inför högtiden/årstiden; välj det redan använda och blås nytt liv i det!/Paulina, platsutvecklare.

P.S: Har DU en idé om vad vi skulle kunna göra på habiteum när det gäller hållbara säsongsbetonade work-shops? Kanske en kurs i att tillverka hållbart jul- och vinterpyssel?

Hör då av dig till mig: 0732-08 34 49, paulina.strihavka@helsingborg.se

Avbryt

Lämna en kommentar